HATAY ADLİYESİ
Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı İşbirliğiyle Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası Düzenlenecektir

Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 29 Mart 2021 tarihinde imzalanan “Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü” töreninde Sayın Bakanımız tarafından dile getirildiği üzere “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” düzenlenecek olup 31.05.2021 tarihinde Sayın Bakanımız tarafından yapılacak ilk kitap bağışı ile kampanya süreci başlatılacaktır.

Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL tarafından 31.05.2021 Pazartesi saat 11.00'de başlatılacak kampanya, eş zamanlı olarak adliyemizde de  giriş katında düzenlenecek açılış töreni ile başlatılacaktır.

 

 

KİTAP BAĞIŞI

 1 MAYIS 2021 TARİHİ

İTİBARIYLA CEZA İNFAZ

KURUMU KÜTÜPHANELERİNDE 1.012.000 ADET KİTAP BULUNMAKTADIR.

2020  YILINDA

HÜKÜMLÜ/TUTUKLULAR

CEZA İNFAZ KURUMU

KÜTÜPHANELERİNDEN

 911.000 ADET KİTAP TEMİN ETMİŞTİR.

  24 KASIM 2019 TARİHİNDEN

İMZALANAN İŞ BİRLİĞİ

PROTOKOLÜ'NDEN  BUGÜNE

268.000 ADET KİTAP

İL/İLÇE HALK KÜTÜPHANELERİNDEN TALEP EDİLEREK OKUNUP TESLİM EDİLMİŞTİR.

    Ceza İnfaz kurumlarının tamamında kütüphane bulunmaktadır. Hükümlü ve tutuklular istedikleri yayını talep ederek okuyabilmektedirler. Ayrıca, Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında yapılan İş Birliği Protokolü ile il/ ilçe halk kütüphanelerindeki yayınlardan da yararlanabilmektedirler.

 

 

Ceza İnfaz kurumlarındaki kütüphane faaliyetleri

Ceza infaz kurumu kütüphanelerinde 1 Nisan 2021 itibarıyla 1.012.000 adet yayın bulunmaktadır. 2020 yılı verilerine göre, hükümlü ve tutuklularca ceza infaz kurumu kütüphanelerinden 911.000 adet kitap ödünç alınmıştır.

Hükümlü ve tutukluların okuma alışkanlığı kazanmaları, kütüphaneleri etkin olarak kullanabilmeleri ve daha fazla kitaba erişim sağlayabilmeleri amacıyla hazırlanan “Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı İş Birliği Protokolü” 24 Ekim 2019 tarihinde imzalanmıştır. Bu Protokol ile birlikte, hükümlü/tutuklular halk kütüphanelerindeki 17 milyon yayına erişim imkânına kavuşmuştur.

Protokol’ün imzalandığı günden bugüne kadar halk kütüphanelerinden  toplam 268.000 adet kitap ödünç alınmıştır.

Eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin en temel ayağını oluşturan eğitim-öğretim, iş ve meslek kursları, beceri kazanma ve kendini geliştirme süreçleridir.

Bu itibarla, hükümlü ve tutuklu yoğunluğunun olduğu kampüs yerleşkelerinde kitaba erişim noktasında herhangi bir aksama yaşanmaması adına müstakil halk kütüphaneleri kurulması kararlaştırılmıştır.

Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL ile Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY’un katılımı ile 29 Mart 2021 tarihinde “Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkelerinde  Kütüphane Kurulmasına İlişkin İş Birliği Protokolü” imzalanmıştır. İlki Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde açılacak olan kütüphane için çalışmalara başlanmıştır. Kampüs kütüphanelerinden hükümlü/tutuklular ile birlikte ceza infaz kurumlarında görev yapan personel ve ailelerinin de yararlanmaları hedeflenmiştir.

Bu  kapsamda; “Ceza İnfaz Kurumu Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası” düzenlenmiş olup, ilk bağışları ise Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit GÜL yapmıştır. Ülke genelinde il/ilçe merkezlerine, alışveriş merkezlerine ve adliye sarayları önlerine kitap bağış standtları oluşturulmuştur.

Kargo yolu ile kitap bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımız için Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü - Hacı Bayram Mah. Agah Efendi Sokak No:70/1 Altındağ/ANKARA adresinde kitap toplama merkezi oluşturulmuştur.